Cere oferta pret

Zi iubibila

Zi iubibila

O lume intreaga stie de Valentine’s Day. Unii prefera sa sarbatoreasca aceasta zi a indragostitilor, atii o detesta si considera ca ea a devenit un prilej tocmai bun pentru comercianti sa isi imbogateasca substantial veniturile.

 

 

De unde a aparut toata aceasta poveste cu Ziua Indragostitilor/ Sfantul Valentin/ Arhicunoscutul Valentine’s Day?

 

 

Legendele si povestile sunt multe. Cea mai cunoscuta versiune este ca acest Sfant Valentin (declarat martir de crestinii romano-catolici) a trait in secolul al III-lea si cununa toate cuplurile indragostite care veneau la dansul. Ok, poate va intrebati: si ce facea atat de deosebit? Ei bine, in acea perioada, imparatul Claudius al II-lea a interzis casatoriile deoarece se aflau in perioada de razboi si considera ca iubirea “fura” mintile barbatilor si a soldatilor, lucru indezirabil pe timpul unor vremuri precare.

 

 

Sfantul Valentin a devenit cunoscut pentru faptul ca el a cununat un pagan cu o crestina, deoarece mai presus de credintele religioase si perioadele tulburente ale istoriei, sta iubirea. Imparatul Claudius s-a infuriate cand a aflat despre aceasta casatorie, iar Sfantul Valentin a fost condamnat la moarte si executat in data de 14 Februarie 269.

 

 

Asadar, ce sarbatorim de fapt? Gestul eroic, sacrificiul suprem pentru iubire? Prea putin ne intereseaza acest aspect cand in jurul nostru roiesc inimioare, declaratii de dragoste, ciocolata frumos ambalata si mai ales faptul ca online-ul este burdusit de emoticonsuri romantice.

 

 

De unde stii ca iubesti online-ul, chiar daca in sinea ta crezi ca-l detesti? Iti spun eu 3 motive:

 

 

  1.      Zilnic petreceti ore bune impreuna: la servici, acasa, sau poate intr-o cafenea

  2.     Va intelegeti de minune: iti arata ce vrei tu, cand vrei tu (asta daca nu ai un provider rebel care se mai joaca cu viteza ta de net).

  3.  Prietenii tai n-au nimic impotriva lui: si ei il folosesc! Desigur, uneori poate ti se reproseaza ca stai cam mult pe net, insa si ei petrec mai mult sau mai putin timp online. Nu-i asa?

 

Probabil <3 online-ul si pentru alte motive, insa noi le-am enuntat pe cele mai evidente. Asadar, comercial sau nu, noi iti dorim un Happy Valentine’s Day! Fie online sau nu ;)

 

Sfantul Valentin, Valentine's Day