Cere oferta pret

Motiveaza-ti echipa!

Motiveaza-ti echipa!

Sa fii manager nu e usor. Trebuie sa fii mai multe “persoane” in acelasi timp: superior, coleg, amic. Asadar, ce faci cand vrei sa-ti motivezi echipa?

Nu e un secret faptul ca oamenii reactioneaza la stimulente. Performanta companiei se reflecta in munca echipei tale. Nimeni nu este perfect, insa este important sa ai o conduita care sa influenteze in mod pozitiv atitudinea angajatilor tai. Iata asadar cateva tips-uri despre cum ai putea sa iti motivezi echipa si cum sa-i faci sa lucreze performant:

  • Mergi pe principiul “Nicio fapta buna fara rasplata”, sau, mai pe scurt, motiveaza angajatii prin acordarea de bonusuri cand un proiect important incheiat de catre acestia a avut succes. Sa fim realisti: cui nu-i place sa fie apreciat pentru o munca bine facuta?

  • Respect fata de subalterni: acorda-le respectul tau si vei observa cum ei vor munci cu drag pentru tine. Nimeni nu-si doreste un sef intepat, care nu raspunde la saluturi si iti vorbeste de sus.

  • Amenintari: niciodata nu au avut un efect bun. Cand colegii tai nu isi indeplinesc task-urile, explica-le clar, calm si cu rabdare ce impact negativ are munca depusa de catre acestia. Constientizarea este mult mai eficienta in locul unei amenintari aruncate “la cald” care nu va face decat mai mult rau.

  • Oportunitate: da-le sansa oamenilor tai sa avanseze si sa faca ceva diferit. Nu lasa rutina sa intervina si incurajeaza creativitatea.

  • Apreciere: recunoaste public aprecierile muncii eficiente. E important ca membrii echipei sa stie ca munca lor nu e ignorata.

  • Teambuilding: aici punem punctul pe i. O echipa bine inchegata, o echipa fericita, care coopereaza si colaboreaza cu usurinta este asul din maneca pentru o munca de calitate. “Sudeaza” aceasta relatie si ai grija ca mediul de lucru sa fie pe cat posibil unul placut.

 

Tu iti motivezi indeajuns echipa?

Cum iti motivezi echipa?